4/12/2019 18:02
Online Counter

Тјелохранитељ бизнисмена Зорана Ћоћа Бећировића напао је јуче новинара „Дана” Владимира Оташевића, ударио га, псовао и пријетио му у намјери да га спријечи да фотографише Бећировића у друштву вишег државног тужиоца Милоша Шошкића како купују мобилни телефон. Напад на Оташевића догодио се јуче у пословном центру „Делта”, а виши државни тужилац све је то мирно посматрао, ћутећи и не реагујући. Оташевић је полицији поднио пријаву.

Све наводе Оташевића потврђује видео-снимак из „Делте”, који је достављен тужиоцу.

У тексту пријаве, Оташевић је детаљно описао догађај у „Делти” током ког је на њега насрнуо Бећировићев тјелохранитељ.

– Дана 3. децембра, око 15 часова и 55 минута, налазио сам се у ТЦ „Делта”. На приземљу сам уочио бизнисмена Зорана Ћоћа Бећировића који је био у друштву тужиоца Милоша Шошкића. Kако сам као новинар „Дана” објавио више текстова о Бећировићу, сматрао сам за медије интересантним да пропратим чињеницу да је Бећировић, против ког је раније поднијета пријава тужилаштву, у друштву тужиоца Шошкића – испричао је Оташевић.

Појаснио је да су Бећировић и Шошкић ушли у продавницу „И центар“ у приземљу пословног центра, у којој се купују мобилни телефони.

– Сачекао сам да изађу и направио пар фотографија, својим мобилним телефоном, њих двојице. Тада је на мене насрнуо човјек, обезбјеђење Зорана Бећировића. Ради се о човјеку старом између 30 и 40 година, висок између 185 и 190 центиметара, јаче, пуније грађе, свијетле кратке косе, а на себи је имао црну јакну, сиви џемпер и фармерице – објашњава Оташевић.

Новинар је појаснио да је потом овај човјек почео да га гура рукама у тијело и питао га ко је.

– Ја сам им се одмах представио, рекавши им моје име и презиме, као и да сам новинар „Дана”. Такође сам им показао своју личну карту, пошто код себе нисам имао новинарску легитимацију. Међутим, овај човјек се на то није обазирао, већ ме је ухватио за задњи дио врата и привукао ме себи и почео да ме вријеђа – „бубашвабо, п....а ти материна, избриши те слике”. На то му је Бећировић рекао: „Немој овдје, камере су, ријешићемо то”. Овај ме је пустио, па су се сва тројица, Бећировић, Шошкић и овај човјек, удаљили. Све ово је видио и чуо Милош Шошкић – рекао је Оташевић.

Он је у пријави навео да се овај човјек из обезбјеђења Бећировића вратио и рекао да „му прави велики проблем”.

– Ја чувам овог човјека, он је угрожен – цитирао је Оташевић Бећировићевог тјелохранитеља, истичући да се након тога удаљио.

Према незваничним, али поузданим сазнањима „Дана” из Управе полиције, Младен Мијатовић, обезбјеђење Бећировића, сам је дошао у Центар безбједности, саслушан је, а након узете изјаве биће информисан тужилац. Мијатовић је службеник МУП-а – авио-хеликоптерске јединице и Сектора за ванредне ситуације. Полиција очекује налог за даље поступање од надлежног тужиоца.

Раније је објелодањено како је Основно државно тужилаштво (ОДТ) у Подгорици формирало предмет против бизнисмена Зорана Бећировића (он је, иначе, пријатељ шефа државе и ДПС-а Мила Ђукановића) којег сумњиче за угрожавање сигурности судског вјештака из Kолашина и покушај спречавања доказивања. У наводно пријетећим порукама послатим том судском вјештаку, како се тврди, помињао је и главног специјалног тужиоца Миливоја Kатнића, али и још неке тужиоце.

Стога је занимљиво како се Шошкић, виши државни тужилац, нашао у друштву Бећировића, кога управо тужилаштво сумњичи за пријетње судском вјештаку и спречавање доказивања, те пријетње и тужиоцу.

Из Управе полиције „Дану” је синоћ саопштено да је Оташевићева пријава одмах узета у рад, да је одмах упознат основни државни тужилац, који је наложио да се изузму снимци с камере из „Делте” и саслуша Бећировић како би се утврдио идентитет особе која је била с њим.

Број прегледа:
hit counters free

Новости