18/10/2022 15:35
Online Counter

СВЕТОСАВСКА је упутила протест ТВ Адриа због чињенице да није дозвољено учешће носиоцу листе на подгоричким изборима, мр Мирку Рмандићу, у дебати коју је снимала та медијска кућа. Паралелно, о поступку ТВ Адриа, Медијски тим СВЕТОСАВСКЕ обавијестио је све институције надлежне за праћење понашања медија током изборног процеса, од Агенције за електронске медије Црне Горе, до представника међународних организација које се баве мониторингом избора.

Чланови Медијског тима СВЕТОСАВСКЕ, на конкретне адресе, односно прецизне контакте одговорних новинара у ТВ Адриа, покушали су да утичу на то да буде испоштовано наше право на дебату, које је понуђено свим осталим листама. ТВ Адриа је одлучила да прекрши обавезу да пружи грађанима прилику да се на уравнотежен начин упознају о програмима учесника подгоричких избора.

СВЕТОСАВСКА не спори уређивачком тиму Тв Адриа да, као комерцијална телевизија, преферира политичке опције због својих и бизнис интереса тих опција. Са друге стране, инсистирамо на поштовању обевезе, сагласне законским одредбама, када је у питању изборни процес у Црној Гори, да, цитирамо – непристрасно, објективно и уравнотежено – сви медији пруже прилику за представљање партијских, коалиционих или програма група грађана.  

Поступак ТВ Адриа афирмише однос сегрегације и крајњег непоштовања према једном од учесника изборног процеса. Ми смо изборна листа која је у главном граду равноправан учесник избора 2022. године и чак је раније проглашена у односу на изборну листу за чији рачун овако поступа ТВ Адриа.

Као што не може нико оспорити грађанину бирачко право уколико има 18 година, већ се афирмише принцип да је његов глас једнако вриједан као и оног грађанина од 25 или 65 година, исто тако нико не може да штелује изборне резултате тако што ће спречавати учеснике изборног процеса да саопштавају своје слободне, Уставом и законима загарантоване политичке ставове.

Медијски тим СВЕТОСАВСКЕ

Подгорица, 18. октобар 2022. године

Број прегледа:
hit counters free

Новости