20/12/2019 7:38
Online Counter

Председник САД Доналд Трамп изјавио је да што пре почне процес импичмента у Сенату америчког Конгреса.

„Након што ми демократе нису испоштовале одговарајући процес у Представничком дому, ни адвокате, ни сведоке, ништа, сада желе да диктирају Сенату како да води свој процес. Они у ствари немају никакве доказе, неће се чак ни појавити. Желе да се извуку, А ја желим да процес хитно почне!“, написао је амерички лидер на твитеру.

„Демократе у Представничком дому нису могле да добију ни један глас републиканаца за подршку њиховог преварантског импичмента. Републиканци никад још нису били овако јединствени! Демократе имају тако лоше доказе у овом случају, да не желе чак ни да учествују у овом процесу“, додао је Трамп.

Подсетимо, у Представничком дому америчког Конгреса резултати гласања за импичмент били су подељени по партијској основи — парламентарна већина коју чине демократе гласала је за, док су републиканци били против. За тачку о злоупотреби положаја гласало је „за“ 230 особа, док је против било 197, укључујући двојицу демократа, један је био уздржан. По другој тачки — опструкција Конгреса — „за“ је било 229 представника, укључујући једног независног конгресмена, док је против било 198, укључујући тројицу демократа. Један парламентарац је опет био уздржан.

Број прегледа:
hit counters free

Новости