10/10/2019 8:22
Online Counter

Амерички председник Доналд Трамп честитао је јубилеј - 800 година аутокефалности Српској православној цркви, сазнаје Kурир!

Лист је дошао до писма које је први човек САД поводом овог историјског догађаја упутио српској цркви, односно епископу западноамеричком Максиму Васиљевићу и источноамеричком Иринеју Добријевићу.

- Драги пријатељи, Меланија и ја упућујемо најтоплије поздраве Српској православној епархији у Источној Америци поводом прославе ваше 800. годишњице. Захвални смо за све године које је ваша епархија служила свом народу - наводи Трамп у писму и додаје:

- Наша нација има дугу историју црпљења унутрашње снаге из вере и похваљујем ваше напоре за усађивање светих вредности које су веома важне за нашу државу. Ваша епархија је обезбедила места утехе и исцељења, као и велику радост, заједништво и мир у многим заједницама.

Амерички председник нагласио је да је епархија СПЦ у Америци у средишту најважнијих тренутака и прекретница у животима свих верника.

- Док размишљате о многим сећањима која сте направили заједно, наставите да уздижете све који се нађу на месту служења Богу и земљи. Желим вам све најбоље у будућности и Бог вас благословио - закључио је Доналд Трамп у писму.

- Епископима је било веома драго када су добили Трампово писмо. То је заслуга владике Максима и владике Иринеја, који су успели да изграде сјајне односе са америчком администрацијом и напокон представљају Српску цркву у америчком друштву и међу америчким народом онако како то Српска црква заслужује - каже наш извор из СПЦ.

FOTO: AP

Број прегледа:
hit counters free

Новости