7/8/2019 8:59
Online Counter

Бивши предсједник Србије Борис Тадић изјавио је да он није наредио да се прислушкује садашњи савјетник предсједника Црне Горе, Милан Роћен, док је био амбасадор државне заједнице у Москви.

Предсједник Србије Александар Вучић претходно је изјавио да је прислушкивање разговора Роћена рађено по налогу бивше власти и да је то радио Ранко Тадић, рођак некадашњег предсједника Србије.

“Претпостављам да су неке обавјештајне службе то могле да раде, да снимају разговоре. Ако се не варам, ти разговори су вођени у Русији, па претпостављам да су одатле и потекли снимци. У сваком случају, за мене је баш вучићевски стил та оптужба да ја имам везе с тим”, рекао је Тадић за Слободну Европу.

Kако је додао, нико из Србије није имао никакве техничке могућности да снима разговоре који су вођени из Русије, а за те разговоре први пут је сазнао онда када су се појавили у медијима.

“Дакле, нико из моје близине није имао потенцијал да прислушкује разговоре. Прво зато што није имао мој налог, а и да је имао налог с моје стране није имао капацитете за тако нешто. У времену о којем говоримо, ја сам предсједник Републике коме ни тадашња Влада не доставља информације на захтев, са образложењем да то ‘није моја уставна надлежност’. Тако да је све то једна политичка бесмислица која служи Вучићу да подигне нову тензију“, рекао је он.

На питање да ли му је познато име Ранка Тадића, Борис Тадић је рекао да је се ради о његовом блиском рођаку и да он ништа слично није радио у његовом мандату.

“Мислим да ће због тога Вучић добити тужбу његове породице зато што на бестијалан начин блати човека који више није међу живима, а то је баш у складу са вриједносним системом Вучића. Лако је облатити мртвог човека и онда не мора ништа да се доказује у правном процесу и пред институцијама“, рекао је он.

Тужилаштво је покренуло извиђај о том случају.

Број прегледа:
hit counters free

Новости