9/7/2019 7:02
Online Counter

Председник Kосова Хашим Тачи поручио је америчком председнику Доналду Трампу да је „Kосово поносно као највише проамеричка држава на свету“, у писму упућеном поводом Дана независности САД.

Тачи је изразио захвалност на америчкој подршци у „најгорим временима и за подршку у реконструкцији земље и друштва после трагедија и ратних разарања“, преноси РТK2.

У писму које објављују медији на албанском језику, Тачи наводи да „овај празник славимо 4. јула на Kосову инаугурацијом нове амбасаде Сједињених Америчких Држава, што потврђује јачање и продубљивање нашег пријатељства и нашег стратешког партнерства“.

„Позивајући се на писмо које сте ми послали у децембру прошле године, дозволите ми да потврдим да смо посвећени постизању трајног мировног споразума са Србијом, који ће донети трајни мир и стабилност између наших земаља и целог региона“, наводи Тачи.

„У критичној фази овог процеса, дозволите ми да нагласим да ваше вођство и визија остају кључни за овај циљ“, подвукао је Тачи, са поздравом „Бог благословио Сједињене Америчке Државе“.

Број прегледа:

Новости