27/9/2022 21:08
Online Counter

Градској изборној комисији Подгорице поднијета СВЕТОСАВСКА СРПСКА ЛИСТА – Саберимо се за Немањин град – мр Мирко Рмандић

Информативна служба СВЕТОСАВСКЕ медијима доставља интегралну изјаву мр Мирка Рмандића након подношења изборне листе и потписа подршке СВЕТОСАВСКОЈ СРПСКОЈ листи, с обзиром да смо изложени својеврсној медијској блокади у Црној Гори, те да већина медија није испратила подношење наше изборне листе.

Поштовани представници медија,

захваљујем свима Вама који присуствујете данашњој предаји изборне кандидатуре Светосавске српске листе за предстојеће градске изборе у Подгорици.

Након што су се функционери Народне странке и Српске радикалне странке, које су престале по постоје, стопили са базом и органима Српске листе, први пут у оваквом формату излазимо на изборе.

Част ми је што предводим изборну листу, која ће за конкуренте имати најмање пет листа, од којих свака заступа програм и вриједности за које се и ДПС залагао док је био на власти. Дакле, најмање 5 ДПС-ова излази на изборе, а ми смо са друге стране.

Бивши режим је побијеђен, уз помоћ блаженопочившег митрополита Амфилохија, али су тековине и политика ДПС-а опстали. Шта би рекао митрополит Амфилохије да је данас физички међу нама?

Бирачи су 30. августа 2020. године гласали да се укину санкције Русији, али то није урађено.

Гласали су да се поништи одлука о признању лажне државе Косово, али то није урађено.

Гласали су против НАТО пакта, али сваки чинилац парламентарне већине од 30. августа не размишља о изласку из НАТО-а и куне се да је бољи НАТО савезник од ДПС-а. ДПС је, наравно, и даље на бранику НАТО пакта.

Ми смо ту да јасно кажемо да хоћемо братимљење Подгорице и Москве, да желимо повратак Булевара Немањина обала, да тражимо излазак из НАТО пакта и војну неутралност.

Нема те власти због које бисмо на двије године замрзнули укидање санкција Руској федерацији или повлачење признања Косова.

Ми говоримо оно што народ мисли. Свјесни смо да у овом народу постоје честити и часни Срби, Црногорци, и сви други, али и људи који се продају или понашају по принципу ''како вјетар дува''.

Наш циљ је да нас гласа сваки грађанин који има принципе и који није преварант. Нећемо никога дијелити по вјери или нацији, али Светога Саву и Светога Петра Цетињскога никада нећемо издати.

Ми смо руска прича, ми смо српска прича и ми смо истинска црногорска прича свих који нијесу издали Црну Гору Петровића, Балшића, Војислављевића и, прије свих, Немањића.

Број прегледа:
hit counters free

Новости