7/9/2022 18:15
Online Counter

Светосавска српска листа самостално ће наступити на локалним изборима, који ће бити одржани 23. октобра у Бијелом Пољу, одлучио је данас Општински одбор СВЕТОСАВСKЕ.

Такође, донијета је једногласна одлука да носилац Светосавске листе буде један од, последњих година, најистакнутијих српских интелектуалаца у граду, Светислав Перишић, дипломирани економиста спољне трговине и познати књижевни стваралац и колумниста.

Поред њега, на листи ће бити велики број нових лица, као и оних који се након дужег одсуства враћају у политику, а сви заједно никада неће пристати да буду у било каквом дилу са онима који се јавно декларишу против Србије и мајке Русије. Поготово не са онима који су изопштени из наше Свете Цркве.

Жао нам је што неће доћи до ширег савеза у коме би биле партије сличних политичких начела и програмских принципа. У Бијелом Пољу је овог пута битан сваки глас, јер ће од можда чак само десетине гласачких листића зависити ко ће формирати нову извршну власт. Но, одговорност за евентуално такав сценарио сносиће други, исти они који су више пута давали српске мандате партијама Авда Горчевића и Рифата Весковића.

Одбор СВЕТОСАВСKЕ у Бијелом Пољу фомиран је уједињењем одбора Српскe алтернативе, Српске листе, групација које су чиниле Српску коалицију, те активиста и истакнутих чланова некадашњих Народне странке и Српске радикалне странке.

Потписи подршке грађана су прикупљени, а изборни слоган је "Саберимо се"!

Број прегледа:
hit counters free

Новости