10/10/2022 10:11
Online Counter

Нова градска власт у Подгорици, која ће зависити од Светосавске српске листе, неће правити компромисе, нити ће се кусурати и цјенкати када су у питању светиње српског и осталих народа. Као демократски оријентисани људи, као цивилизовани суграђани, иста права гарантујемо свим нашим комшијама који имају вјерске потребе и припадају другим конфесијама.

Дакле, храм Светога Василија Острошког на Конику мора почети да се гради одмах након конституисања власти у Подгорици! СВЕТОСАВСКА може да прави компромисе око неких комуналних питања, чија је поента да се задовољне интересне стране – грађани,послодавци, улагачи, и сличне структуре становништва. Али, око светиња погађања нема. И управо зато будућа власт мора доказати да се разликује од претходне!

СВЕТОСАВСКА подсјећа да је прије пет година у експресном року, 7000 грађана Коника, свих вјера и нација, потписало иницијативу да се изгради црква Светога Василија Острошког Чудотворца у овом дијелу Подгорице.

Свети Василије није само светитељ Православне Васељене, него постоје бројни докази и свједочанства да су поред његовог ћивота исцијељени и припадници исламске и римокатоличке вјерске заједнице. Зато, Свети Василије може само да сабира, а никако да буде разлог се неко намршти, о подјелама или сукобима да и не говоримо.

Они који су се свих ових година борили против изградње храма посвећеног овом светитељу кога је изњедрила дична Херецеговина, борили су се против самога Бога. Исход тога окршаја одувијек је добро познат и без изуетка је на штету онога који је ударио на Живога Бога.

Зато, браћо и сестре, гласом за СВЕТОСАВСКУ, дали сте акламативну подршку да се нова градска власт изјасни позитивно по питању давне иницијативе Српске православне цркве да се гради овај свети храм и да радови на градњи најљепшег објекта у овом дијелу Подгорице почну одмах, у новембру! Саберимо се!

Милован Мрдак, одборнички кандидат СВЕТОСАВСКЕ на градским изборима у Подгорици и члан Главног одбора СВЕТОСАВСКЕ

Број прегледа:
hit counters free

Новости