28/9/2022 11:47
Online Counter

СВЕТОСАВСКА честита руском народу референдумску одлуку о уласку народних република у Руску Федерацију

Светосавска српска листа честита руском народу референдумску одлуку о уласку Доњецке Народне Републике, Луганске Народне републике, Запорожја и Херсона у Руску Федерацију. СВЕТОСАВСКА је увјерена да ће слобода која је даривана руском народу на овим територијама и губитак контроле Кијева, омогућити брзо окончање ратних сукоба и почетак ере праведног мира.

Референдум у ДНР, ЛНР, Запорожју и Херсону омогућио је да локално становништво слободно искаже своју политичку вољу. Руска Федерација има велике заслуге за стварање мултиполарног свијета, тако да је потпуно логично да територије са руском већином на простору Украјине, прије специјалне војне операције, желе да живе ван државе у којој су у јавној употреби нацистички симболи и идеологија.

Русија, као лидер слободног свијета у бројним историјским ситуацијама и искушењима, одговорила је на адекватан и примјерен начин на насиље које је спровођено над сународницима у окружењу. Одлучношћу и државничком мудрошћу је спријечен сличан сценарио који су доживјели Срби на простору бивше Југославије када је агесијом Запада комадан српски државни и етнички простор.

СВЕТОСАВСКА је, без дилеме, и емоцијама и разумом на страни руског народа који је шиканиран од 2014. године и који је, напокон, на путу да дочека и слободу и уједињење.

Број прегледа:
hit counters free

Новости