11/10/2022 18:55
Online Counter

СВЕТОСАВСКА инсистира да се у главном граду Црне Горе омогући бесплатан јавни превоз за пензионере, свештенике, ђаке, студенте, кориснике социјалне помоћи и особе са инвалидитетом. Наш предлог јесте политички оригиналан у овој кампањи, али се, истовремено, позивамо на дио компаративних искустава у развијенијим друштвима која свој социјални амбијент уређују и поспјешују и оваквим бенефитима за осјетљиве дјелове популације.

СВЕТОСАВСКА сматра да свака од друштвених структура за које предлажемо повластицу коришћења бесплатног јавног превоза у граду, у пуној мјери заслужује такав третман. Дио њих због рањивости социјалног положаја, а дио зато што, у најмању руку, природом посла, морају имати вишак поштовања и повлашћен статус.

СВЕТОСАВСКА сматра да припадници најстарије популације требају захвалност овога друштва која се може ефикасно очитовати, између осталог, и кроз наш предлог. Такође, и они пред којима је будућност, могућности да сјутра допринесу напретку државе и који треба да одлучују о колективној судбини и доносе стратешке одлуке, очекују стимуланс.

Инсистирамо на укидању свих облика дискриминације у Црној Гори, по било ком основу. Борићемо се за пуну друштвену интеграцију особа са инвалидитетом. Вјерујемо да је предложени модел који поспјешује могућности ове социјално рањиве групе људи, значајан симболичан искорак у достизању инклузивности на којој у последње вријеме инсистирају бројни политички субјекти, али, нажалост, нико не повлачи конкретне кораке да се то у пракси и оствари.

Милорад Рашовић, одборнички кандидат и шеф Медијског тима СВЕТОСАВСКЕ

Број прегледа:
hit counters free

Новости