12/9/2022 14:22
Online Counter

СВЕТОСАВСКА је до сада прикупила 2.000 потписа подршке грађана Подгорице за преименовање Основне школе ''Владимир Назор'', у Маслинама, у ''Митрополит Амфилохије''. Одзив слободних људи у главном граду Црне Горе, поводом ове народне иницијативе, коју СВЕТОСАВСКА институционално каналише, потврда је да је сазрело вријеме да нове власти, које су се те позиције докопале захваљујући блаженопочившем митрополиту Амфилохију, реагују и процесуирају општи народни захтјев.

Бројне јавне личности потписале су ову, као и иницијативу за укидање санкција Руској Федерацији. Спискове потписника објавићемо наредних дана како бисмо дали подстрек свима који до сада нису подржали резолуцију и петицију, а имају етичку обавезу, да то и учине.

Током викенда, потписе за Основну школу са митрополитовим именом и укидање санкција РФ, дао је, са супругом, и проф. др Саво Лаушевић, универзитетски професор и човјек свестраног доприноса српској идеји и успостављању вишепартијског система у Црној Гори. Увијек на страни народа и Српске православне цркве.

СВЕТОСАВСКА ће наставити са акцијама прикупљања потписа којима ћемо реализовати и једну и другу часну намјеру. Историја Црне Горе, до ове генерације, није забиљежила државнички или дипломатски поступак, у некој епохи, који би био у сукобу са руским интересима. Зато, нашом иницијативом помјерамо Црну Гору на праву страну историје, јер свако зрело друштво увијек слави савезнике, ослободиоце и историјске личности које су поразиле тоталитаризам.

Није било давно – баш на начин на који је митрополит Амфилохије поразио комунизам и одбранио светиње.

На слици: проф. др Саво Лаушевић, са супругом, такође универзитетским професором, након потписивања Народне иницијативе за ОШ ''Митрополит Амфилохије'' и Резолуције за укидање санкција Русији

Број прегледа:
hit counters free

Новости