2/4/2020 11:40
Online Counter

Протојереј-ставрофор Дарко Пејић, архијерејски намјесник бјелопољски, изражава наду да ће неко из државних органа Црне Горе, појаснити нову мјеру ограничавања кретања у данима викенда, те да ће свештницима бити дозвољено да служе Литургију недјељом.

„Шта ће Црква сем да се моли Богу, нарочито у овим данима? Литургију Пређеосвећених Даровима без присуства вјерника служимо у наша два градска храма радним данима, а Литургију суботом и недјељом, често организујући пренос уживо. Ако у банке, поште, маркете може да улази дневно стотине људи, уз држање растојања, зашто то не би могло и у цркви?“, рекао је о. Дарко.

Додао је да Црква и њен вјерни народ поштују и придржавају се препорука надлежних државних органа, али, по његовим ријечима, нове мјере ограниченог кретања, суботом од 13 часова до понедјељка у 5 часова, стварају додатни проблем. „Треба да се ово размотри и да се нађе рјешење да ми можемо служити Литургију недјељом и однијети Причешће породицама. Васкршњи пост за хришћане је једна од најважнијих ствари, уз молитву, смисао поста и свих молитава јесте да нас доведе до причешћа.

Надамо се да ћемо чути једни друге, да ће држава чути глас Цркве своје. Нисмо непријатељи једни другима, на истом смо задатку. Црква се моли за свој народ. Надамо се да ћемо из овог изаћи још сложнији као народ, још јачи.

Посебно сад треба да пазимо једни друге, на сиромашне, угрожене док ово не прође, па ћемо имати кад опет се радовати свему“, поручио је о. Дарко Пејић у разговору за Радио Светигору.

Број прегледа:
hit counters free

Новости