20/12/2019 15:43
Online Counter

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се данас у Москви са министром иностраних послова Руске Федерације Сергејем Лавровим.

Два министра су закључила да су односи између две земље достигли веома висок ниво стратешког партнерства и да о томе сведоче степен поверења који постоји у нашим односима, као и веома интензивна динамика сусрета на високом нивоу.

На састанку je разговарано о актуелним питањима билатералне сарадње, продубљивању билатералних веза у свим доменима, о ситуацији на Косову и Метохији, као и у нашем региону. Министар Дачић је информисао руског колегу о тренутном стању дијалога Београда и Приштине, изразивши захвалност на чврстој и доследној подршци Руске Федерације територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије.

Обострано је изражено задовољство сарадњом на мултилатералном плану уз истицање значаја наставка међусобних подршки у међународним организацијама.

Указано је на динамичан развој економске сарадње између Србије и Русије у претходном периоду, чему је значајно доприоно рад Међувладиног комитета за трговину, економску научно-техничку сарадњу, којим председавају први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић и потпредседник Владе Руске Федерације Борисов, који су истог дана одржали састанак у Москви, у циљу припреме за наредну седницу комитета.

Број прегледа:
hit counters free

Новости