21/11/2019 9:31
Online Counter

На државним изборима на пролеће 2020. године Нова Србија Велимира Илића наступиће у коалицији са Српским слободарским покретом Мирослава Паровића, Влашком странком МОСТ и групом грађана Искрено за Ниш генерал—мајора Момира Стојановића, сазнаје портал Српско уједињење. Коалициони споразум биће потписан у уторак у Београду, а носиоци изборне листе се већ знају — Илић и Стојановић.

Момир Стојановић био је на челу Војно–безбедносне агенције, а током политичке каријере, као напредњак, налазио се на челу скупштинског Одбора за контролу служби безбедности.

Саговорник портала Српско уједињење из тог савеза каже да ће њихов изборни програм бити народњачки, те да ће бити једина суштинска опозициона листа на предстојећим изборима. О формалном имену коалиције усагласиће се до викенда.

— Наш кадровски, идеолошки и програмски потенцијал, различит је од свих унутрашњих и спољнополитичких циљева Српске напредне странке, али и Савеза за Србију. Различити смо по питањима 'мини Шенгена', статуса Косова и Метохије, Закона о раду, односа према Европској унији, идеологији неолиберализма — каже саговорник портала Српско уједињење из врха будуће коалиције.

Он наглашава да ће савез који се окупио око Нове Србије бити суштинска алтернатива власти и лажној опозицији јер су кадрови ''провјерени''.

— У суштини, ми бранимо право на вишепартијски систем, поготово зато што су у нашим редовима пионири плурализма у Србији, пре свих Мирко Јовић и Веља Илић. Групације које предводе Александар Вучић и Драган Ђилас, не занима јак политички систем у Србији, они искључиво хоће личну и апсолутну власт. Зато је добра заједничка структура којом располаже наш савез. Гарантујемо да ћемо Србију мењати на боље — закључује још један саговорник портала Српско уједињење из редова свјежег народњачког блока.

Број прегледа:
hit counters free

Новости