13/11/2019 15:45
Online Counter

Порталу Српско уједињење достављено је саопштење српских политичких представника из Сребренице поводом медијске кампање која је последњих дана присутна у медијима и карактеришу је оптужбе о наводном криминалу у тој општини. Реакцију уједињених српских странака и локалне власти објављујемо интегрално:

Ми, коалициони партнери и политички представници Срба из Сребренице, који смо најодговорнији за овај град и судбину српског народа у њему, одлучно одбацујемо неаргументоване наводе појединих медија који, умјесто да бране српске националне интересе, очигледно свјесно раде против њих.

Умјесто да износе аргументе, новинари појединих медија из Србије, на наше запрепашћење, нуде политичку причу поражених странака, појединаца и људи који су покушавали да наметну своја правила игре и обогате се. То је идеална комбинација да се положај Срба у Сребреници врати на позиције до 2016. године.

Овај закључак се намеће из простог разлога што нам, већ наредне године, слиједе локални избори. Због тога треба што више посвађати и подијелити српски народ у Сребреници како би поново бошњачке странке и појединци преузели власт. На овај начин био би довршен пројекат потпуног маргинализовања и коначног нестанка Срба из Сребренице.

За то су неопходни и до сада ''доказани'' Срби, попут Деснице Радивојевића, који ће исплести причу о криминалу, а коју ће, потом, преузети бошњачки медији како би потврдили традиционалну србомржњу. Да су ову причу покренули федерални медији, она би одмах без сумње била одбачена.

На овакав начин, проналаском старих трговаца националним интересима, који штите лично почињен криминал, изјавама о туђем криминалу, купује се слобода и будућа „условна пресуда“. Човјеку, који се међу ријетким Србима прикључио СДА, а потом и СДП, одмах након завршетка рата, ништа није свето, осим жеље да је на власти, да по налогу остатака Службе државне безбједности бивше БиХ, уцјењује, тргује и своја недјела упакује другима,  а све с циљем рушења српских националних интереса и враћања СДА на власт у Сребреници.

На овакве врсте подвала, већ смо навикли. Због тога им поручујемо да ни овог пута неће успјети.

Ми вјерујемо у органе Републике Српске. Сви заједно, Савез независних социјалдемократа, Српска демократска странка, Уједињена Српска, Демос, и сви други. Сви!

Очекујемо од МУП РС и правосуђа да испитају све наводе и утврде чињенично стање. Само на овај начин зауставићемо противнационално дјеловање познатих негативних ликова окупљених око Деснице Радивојевића.

Број прегледа:
hit counters free

Новости