16/2/2020 9:30
Online Counter

Срби у Црној Гори уживају сва грађанска права, изузев права да руше државу, каже члан новоформираног невладиног удружења Црногорски збор Божидар Јаредић, коментаришући поруке предсједника Александра Вучића. Јаредић поздравља састанак представника Владе и Митрополије, али не вјерује да се може постићи компромис о спорним питањима.

Он не вјерује у искреност поруке предсједника Србије Александра Вучића да ће та држава наставити још више да подржава Србе у Црној Гори кроз све форме које су законито могуће и оправдане.

“То што су они позвали Србе на окупљање то мени мало злокобно звучи, ако се сјетимо како су Милошевић и његови националисти у оно вријеме 90-тих окупљали Србе. Међутим, дај Боже да мисли тако и да ће радити као што је рекао. Сва грађанска права у грађанској Црној Гори Срби имају, изузев право да руше државу, е то право сигурно неће моћи да имају”, оцијенио је Јаредић.

Да је убојитија кампања ''против Црне Горе'', него када се Црна Гора бранила од Слободана Милошевића и петог батаљона потврђује, каже Јаредић, и недавни долазак министра одбране Србије Александра Вулина у Горња Ровца.

“Просто човјек не може да вјерује да у Ровцима бар један дио Булатовића дозволи да им један српски министар војни, још у униформама, дође и да им осрамоти Ровца, ако се зна да је 20-тих година прошлог вијека српска солдатеска похарала Ровца, побила 50-60 људи и све куће спалила”, казао је Јаредић.

За сва та дешавања, каже он, потпуно је јасно да је главни окидач Закон о слободи вјероисповијести. Јаредић, поздравља састанак представника Владе и митрополије, али не вјерује да се може постићи компромис.

“Ја лично честитам премијеру Марковићу, он је направио један џентламенски потез, позвао их је на разговор иако је јасно да њима није стало до одбране светиња, него да се у Црној Гори направи што више раздора”, сматра Јаредић.

И зато Јаредић закључује да Црна Гора мора показати да је држава која спроводи законе које је донијела.

Број прегледа:
hit counters free

Новости