7/11/2019 10:28
Online Counter

Представници Српске листе не јуре у косовску владу, али закони су јасни - да влада без Српске листе није могућа, поручио је данас потпредседник СЛ Далибор Јевтић.

Јевтић је за РТС рекао да је стабилност примарни циљ на Косову и Метохији и најавио да ће о даљем деловању данас разговарати са директором Канцеларије за Косово и Метохију Марком Ђурићем, преноси Танјуг.

„Закони су врло јасни. Српска листа је победник избора унутар српске заједнице и као таква има ексклузивно право да буде део институција”, рекао је Јевтић.

Јевтић је навео да Српска листа не трчи да буде део владе него да гледа шта је интерес српског народа.

„Ми ћемо на ову тему и на друге теме и данас бити у прилици да разговарамо са директором Канцеларије за Косово и Метохију, и предочићемо оно што је важно, како би заједнички донели одлуку о нашем будућем деловању”, навео је Јевтић.

Јевтић је оценио да поруке које шаље Курти не охрабрују и да представљају повратак у деведесете.

„Биће интересантно видети начин на који ће он као будући председник владе деловати. Једно је бити председник партије која има тако радикалне ставове као што има 'Самоопредељење', друго је када будете председник владе, па у тој влади имате оне који другачије мисле од вас”, сматра Јевтић.

Када је реч о реципроцитету који је Курти најавио, Јевтић је навео да нико не зна шта то значи и колико ће то утицати на односе.

„Таксе се морају укинути, али ако сада уводите неке мере које господин Курти најављује то значи да ћемо доћи у ситуацију која ће можда бити тежа у односу на саме одлуке око такси”, казао је Јевтић.

Каже и да Куртијеве изјаве не охрабрују наставак дијалога у Бриселу.

Број прегледа:
hit counters free

Новости