17/3/2020 12:41
Online Counter

Изостанак реакције тржишне или комуналне инспекције поводом очигледног кршења појединих мјера црногорског Националног координационог тијела за борбу против заразних болести, доказ је да све не тече по плану, како је то, од стране режима, дефинисано прије два дана. Српска листа сматра да сцене физичких обрачуна грађана испред продајних објеката у Подгорици показују да народ нема повјерења у ставове које јавно заступају министри Милутин Симовић и Драгица Секулић.

С обзиром да су друштвене мреже често једини извори слободних информација, добро би било да ''национални координатори'' обрате пажњу на број људи који јавно признају да немају средстава за оброке. И, поготово, ваљало би да разумију панику старијих особа, оних које су означили као кризну групу поводом пријетње коронавируса. Многи међу њима су на ивици егзистенцији, или испод прага преживљавања.

Српска листа констатује да у пристојном друштвима, панични поступци незадовољног народа пред продавницама изискују оставке, али се у државном оквиру какав је Црна Гора, не поштује народ. Уосталом, зашто би неко данас поштовао народ, када се то није радило ни онда када је трећина, или чак и близу половине попуплације, недавно било на улицама?

Умјесто да су тада уважили грађане у чије име обављају одговорне државне функције, представници режима су у њима препознали ''лудачки покрет''. Зато и не чуди дистанца између власти и народа који не вјерује да је ова и оваква Влада Црне Горе способна да ствари држи под контролом и гарантује довољно намирница и сигурности за свакога у времену скоре опште ескалације епидемије вируса.

Подгорица, 17. март 2020.

Број прегледа:
hit counters free

Новости