13/12/2019 13:56
Online Counter

Лидер Српске деснице Миша Вацић и предсједник Српске листе Црне Горе Добрило Дедеић, током састанка руководстава двије политичке организације у Београду, прецизирали су елементе за интеграције српских странака са простора Србије, Црне Горе и Републике Српске.

Интегративно Српство, као политички и идеолошки концепт у будућности разликоваће српске националисте од грађанских, либералних, ''просрпских'' или дјелимично српских, аутономашких, југословенских и проевропских политичких странака, које Србију, Црну Гору и дејтонску БиХ виде у Европској унији или чак и у НАТО пакту.

Перспектива Републике Српске не постоји ван постепеног уједињења са Србијом, баш као што је Црна Гора климав државни пројекат и локална зона под НАТО окупацијом, констатовали су саговорници.

Српска листа и Српска десница вјерују да је снага српског народа у уједињењу на свим пољима, при чему је ново државно уједињење императив одговорне политике десничарских странака у српским земљама.

Националним српским странкама у Србији, Црној Гори и Републици Српској неопходна је координација — страначке интеграције, савези и уједињавања. Баш као што нова десничарска власт у Србији сноси одговорност за заштиту српских интереса у Црној Гори и Републици Српској, до уједињења са Србијом. Паралелно и за опстанак сваког квадратног метра Косова и Метохије у границама Србије.

Тај процес ће трајати, али га одговорни политичари могу учинити извјесним, прецизирано је на састанку руководстава Српске деснице и Српске листе.

Борићемо се удружено од Суботице до Бара, закључили су Дедеић и Вацић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости