27/7/2019 21:07
Online Counter

Учесници протеста "1 од 5 милиона" окупили су се 34. пут вечерас око 19 сати код Теразијске чесме, одакле су пошли у шетњу централним градским улицама.

– Сваке суботе се овде окупљамо и успели смо пре пар месеци да се договоримо да радимо заједно на условима за фер и поштене изборе. Имамо још један задатак, а он је лакши и треба да га радимо из дана у дан: морамо старијим суграђанима да укажемо, својом борбом и мотивацијом, да садашња власт мора остати у прошлости. Други, тежи задатак почиње када завршимо са овим режимом, када победимо на изборима. Неће бити реваншизма, него спровођења закона – рекао је судент Урош Елековић на Теразијама.

Колона је потом кренула кроз Призренску улицу, па кроз Теразијски тунел ка Светогорској и Таковској улици, до РТС-а, а траса потом води на Андрићев венац. Пред улазак у тунел, окупљенима се обратио новинар Срђан Шкоро.

– Говорио сам свуда, али никада испред тунела који је пример где су нас довели. Докле више? Није више до њих, него до нас. Докле ћемо да ћутимо? Судићемо им на Теразијама, да чују свој народ и колико су несрећа нанели, зашто народ пати и зашто се људи исељавају. Позваћемо и Путина, и Трампа, и Орбана, сви нека дођу и слушају шта има овај народ да каже овој власти – казао је Шкоро.

Он је позвао и на бојкот парламентарних избора који се очекују на пролеће.

– Једино могу да предложим бојкот за народ свој. Ко изађе на изборе, знајте да је уцењен или купљен, свеједно. Не смемо дозволити да због ситних привилегија овај народ трпи. Идемо у бојкот јер се једино тога плаше и једино то разумеју – казао је он.

Број прегледа:
hit counters free

Новости

No items found.