11/4/2020 23:31
Online Counter

Пише: Срђан Шкоро

Развијене државе поседују носаче авиона, полу развијене улажу нека средства у носаче звука, а Србија је постала јединствена у свету, јер има носача респиратора. Та димензија је нова светлост за Србију у мраку који је захватио свет. Сви јуре респираторе, али их само он носи. Сви поклањају респираторе, али се само он слика са њима, јер су плаћени од наших пара. Сви регуларно купују респираторе на тржишту само их он набавља из црних фондова са коферима пуним пара које носе наши агенти широм света, а које он, као и суђења, контролише скајпом. Сви јавно говоре колико имају респиратора само је он мученик принуђен да лаже, што му, иначе, најтеже пада, све у наводној жељи да би Србија имала који респиратор више.

Његов подухват је утолико знаменитији ако се зна да је садашњи носач респиратора претходно био Шешељев носач бурека, спасилац из снежних олуја, па специјалац фока за време поплава, љубитељ тишине у даљини, бабица, герантодомаћица, економски чудотворац, лупалац рампи деци испод десет година, паор, пилот, човек који најбоље зна шта је добро за пензионере, војску, полицију, пераче прозора, комарце, дијаспору, кућне љубимце, медицинске раднике, науку, папке, летеће аутомобиле, образовање… Једноставно носач прогреса и развоја овог друштва какав се само пожелети може. И због тога нам цео свет, наравно, завиди. Није ни чудо. Тако нешто тешко да је икада ходало планетом земљом.

А ми, шта ми, незахвалници радимо? Усуђујемо се да питамо како неко без дана радног стажа толико ствари одједном каже да зна и без икаквих квалификација и срама их као обавља, зашто се тако осионо и бахато понаша, како је могуће да смо као народ дозволили да неко са таквим веома упадљивим карактеристикама толико развали ово друштво, да то ни најгори окупатори које памте ови простори нису успели да ураде. Носач респиратора је разорио биће овог народа горе него корона нечија плућа. Људи нису ни свесни да више не постоје. Да је њихов главни животни задатак постао да искључиво слушају и спроводе шта им врховно божанство и вођа нареде. И да се притом што више радују. А вођа се већ небројано пута доказао како све зна. Kо ће у карантин, ко је заражен, а ко не, како ће се обављати тестирање, да ли је неопходно носити маску, зашто је Сајам бољи од болнице, шта је возач трактора рекао полицајцу приликом хапшења, до тога да су због питања о њему, са конференција за новинаре отерани - новинари. Само да нико ништа не би питао.

Не тако давно, пре једно пет година, ако се сећате, Немац, стварни пилот “Džermanwingsa” је намерно авион пун путника сурвао у планину. Резултат - 150 мртвих. Сви су регистровали да с тим човеком нешто озбиљно није у реду. Многи су видели и констатовали да има озбиљних здравствених проблема. Да се јако чудно понаша. Да су његови јавни испади били све чешћи. Па, ипак, сви су о томе ћутали и ништа нису предузимали. Е, онда је дошао дан кад је тај човек побио недужне људе показавши целом свету колико му стварно није добро. Стручњаци су тада упозоравали да нелечено лудило увек стигне на наплату и рачун је најчешће трагичан. У ситуацијама кад поверују да нема никакве контроле, људи поремећеног понашања и личности, обично помисле како могу све и да је куцнуо час да покажу све шта су умислили да знају.

Проблем је што се на челу Србије тренутно налази човек који је цео народ набио у сличан авион којим он, без потребног знања и неопходних лекарских уверења управља. И сада са зебњом исчекујемо да ли ће га у помамној жељи да се докаже као спасилац, разбити о копаоничке висове са величанственим погледом на Kосмет или о падине Фрушке горе коју све чешће у наступима спомиње.

Ако су наредне две недеље кључне за корону, две недеље након укидања ванредог стања биће кључне за опстанак овог народа и опозицију. И нису више у питању намере пилота које су више него јасне, већ људска потреба једног народа да не заврши у провалији због изражених комплекса и још израженије неспособности носача респиратора. Да ли ћемо и даље ћутећи чекати да нас са собом повуче у понор или ћемо нешто предузети, искључиво је до нас. Шта предузети и како се одупрети намерама пилота на челу Србије, питање је којим ће опозиција морати да се озбиљније него икада позабави.

Мајмун кад је ушао у тенак знамо шта је уследило и како смо прошли. Овога пута је авион у питању, а на том лету смо, нажалост, и сви ми. Тада парола остани код куће неће више важити. Дакле...

Direktno.rs

Број прегледа:
hit counters free

Новости