2/11/2019 8:18
Online Counter

Посланици Социјалистичке народне партије Срђан Милић и Данијела Павићевић прекинули су у сриједу, 30. октобра, бојкот Скупштине Црне Горе без консултација са партијом.

Први пут су дошли на скупштинско засједање, а изабрани су и за чланове два скупштинска одбора. Предсједник СНП-а Владимир Јоковић казао је за Побједу да је прекид бојкота њихова лична одлука, која нема везе са партијским ставом.

- Милић и Павићевић одлуку да прекину бојкот парламента донијели су самостално. То је њихов лични чин, о којем смо сазнали из медија. СНП као партија није прекинула бојкот. Ми остајемо при ранијем ставу, а они би требало да објасне партији, ако се сматрају дијелом СНП-а, и онима који су их изабрали, зашто су прекинули бојкот – истакао је Јоковић.

Подсјетио је да је одлуку о бојкоту донијело руководство СНП-а на чијем челу је био управо Милић.

- Они су повратком у парламент поништили своју одлуку – казао је Јоковић.

Рекао је да разумије жељу Павићевићке да постави питање премијеру о истрази убиства Душка Јовановића.

- Било је премијерских сати и прије. Најреалније би било да је обавијестила партију да то жели. Због специфичне ситуације, ми се томе не бисмо противили, чак бисмо се сагласили са тим. Међутим, они су наступили тако, и ми у СНП-у идемо даље у јачање инфраструктуре и припремање за сљедеће изборе – казао је Јоковић.

На питање хоће ли у наредном периоду иницирати комуникацију са посланицима своје партије, Јоковић је рекао „зашто би то радио, ако они то не желе“.

- Зашто би предсједник иницирао комуникацију са њима када они нијесу нашли за сходно да обавијесте оне који су их изабрали, чланство, симпатизере да прекидају бојкот парламента. Не видим ниједан разлог да предсједник од њих тражи одговорност, нити појашњење. Ако желе да појасне, могли су то и раније, ако не желе, ми идемо нашим путем – рекао је Јоковић.

Он је, на питање хоће ли СНП остати у савезу „Да свако има“, одговорио потврдно.

- СНП у овом тренутку не размишља о напуштању савеза „Да свако има“. Наравно, радимо на јачању партије, а самим тим јача и савез чији смо дио – рекао је Јоковић.

Он је, на питање види ли савез „Да свако има“ као предизборну коалицију, истакао да то није званично предизборна коалиција, те да СНП још не зна како ће наступити на наредним парламентарним изборима.

- Да ли ћемо наступити самостално, у коалицији „Да свако има“ или у још широј коалицији за шта се залажемо, видјећемо у наредном периоду. О томе ће одлучити органи партије – поручио је Јоковић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости