24/9/2019 7:31
Online Counter

Илија Мартиновић (71) из Београда, који годинама живи у Јоханесбургу у Јужноафричкој Републици, тешко је рањен у пуцњави која се догодила у петак у том граду.

Мартиновић, који нема криминални досије, како извор Kурира открива, био је у аутомобилу када је са 30 хитаца у јулу прошле године изрешетан Србин Дарко Kулић (46), некадашњи саборац и пријатељ Ђорђа Божовића Гишке.

Тражили црну торбу

Према незваничним информацијама, Мартиновић је тешко рањен у петак у свом ауто-сервису. Двојица наоружаних нападача упала су у Мартиновићеву лимарску радњу, везала његовог зета и запуцала.

- Спекулише се да су од Србина тражили да им преда црну торбу. Могуће је да је покушао да им се супротстави и тада су испалили неколико хитаца у њега, па побегли - открива наш саговорник.

Илија Мартиновић, како каже, већ дуже од 20 година живи у Јоханесбургу и по професији је ауто-лимар.

- Изузетан човек који се не бави криминалом, већ поштено ради и добро зарађује. Иако се не бави пословима с друге стране закона, познаје готово све наше људе који живе тамо. Помагао им је. У време када је убијен Дарко Kулић, Мартиновић је био с њим и његовом женом у ауту и имао је среће да преживи напад - додаје саговорник.

Медији из ЈАР: Рањен у пљачки?

Јужноафрички медији известили су да је мушкарац стар 71 годину рањен током оружане пљачке у његовом локалу, али пуцњаву нису довели у везу са српским подземљем у тој држави.

- У петак око 13 сати два наоружана мушкарца ушла су у пословне просторије, тражила новац и пуцала у власника предузећа - навели су медији из Јоханесбурга.

Kулић је, подсетимо, убијен средином јула 2018. у предграђу Јоханесбурга Стријдом парку, у истом делу града у ком је рањен Мартиновић. Kако су тада пренели медији, нападачи су пресрели BMW X5, у ком је Kулић био са супругом и пријатељем, за когa саговорник Kурира тврди да је управо Мартиновић, и испалили 30 хитаца из аутоматског оружја.

Био близак са земљацима

Kулићева супруга била је тешко рањена, а наводно истражитељи не искључују могућност да је Мартиновић упуцан јер је видео убице које су му ликвидирале пријатеља.

- У истом делу града, 25. априла 2018, убијен је Милан Ђуричић Мики, за којим је Србија била расписала потерницу пошто је осуђен на 30 година због учешћа у убиству Жељка Ражнатовића Аркана и двојице његових пријатеља 2000. у Београду - објашњава извор.

Иначе, рањени Београђанин наводно је био у добрим односима и са Ђорђем Михаљевићем, краљем дијаманата, који је у септембру прошле године убијен у истом граду.

Број прегледа:
hit counters free

Новости