2/4/2021 8:16
Online Counter

Лидер Либерално – демократске партије, Чедомир Јовановић у емисији "Четвртком у 9" говорио је о питању Kосова и Метохије и Ђинђићевој посети Немачкој тим поводом.

- Он је отишао у Немачку дан после Лимеса. Завршена је вечера, прикупљен је новац, за четири месеца смо практично сакупили новац и завршени су грађевински радови на Храму. Поставили смо звона и онда смо га из тог Храма изнели у сандуку - каже Јовановић и додаје:

- Дакле, након тога се јавио Михаел Штајнер и Зоран Ђинђић се видео и са Герхардом Шредером. Шредер је био бесан због тога што ми инсистирамо на Kосову, јер Ирак је тада био тема. Зоран му је рекао тада: "Оно што је вама Ирак, то је мени Kосово. Хоћу да знам које су границе моје земље". Шредер га је питао зашто је то уопште важно, а Ђинђић је рекао да је то зато што жели Србију у Европи. На то му је Шредер рекао: "Па ви сте већа Европа од мене, погледајте како изгледате, како говорите. Али, Србија никад неће бити део Европске уније. Границе ЕУ су границе Аустроугарске монархије, плус фронт ка Русији". И тако су се растали - прича лидер ЛДП.

Јовановић додаје да су "сва питања која су отворена тада, отворена и сада".

- Зоран је желео то да реши, не никога да продамо. Он је отишао у Немачку са ужасном повредом, оним гипсом на нози. Нама је било јасно шта се дешава са Kосовом - казао је.

Он се потом осврнуо и на данашњи тренутак питајући "ко је данас Милошевић Србије" и нагласио да "морамо да се боримо за Kосово".

- Зоран је хтео све то да среди. Ми на Kосову имамо шансу да бранимо нашу могућност да живимо са Албанцима и да нашој деци пошаљемо поруку да смо генерација која је ставила тачку на тај низ катастрофа. Имамо шансу да направимо генерацију овог народа која је рођена и да живи у миру. Ми смо се за то борили. Данас би се Зоран понашао адеквантно тренутку, не као 2003. године - каже Јовановић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости