10/4/2020 14:16
Online Counter

Поводом руске хуманитарне помоћи, која је допремљена са три авиона на Аеродром „Маховљани“ Бања Лука, а која се састоји од медицинске опреме и средстава за дезинфекцију, као и услугама руских медицинских стручњака, Срби из Бања Луке, из Срспке са правом шаљу поруку „И опет хвала Русијо, Срби и Руси су једно“.

Русија и њен предсједник Путин се понашају дубоко хришћански, желе истински помоћи, али изнад свега цијене слободу. И зато на силу ни добро неће другима да наметну. На сваки истински позив за помоћ, биће и одзив Русије.

Срби са лакоћом и без стрепње, но са вјером упућују позив Русији и руском народу да помогну, зато што су Срби и Руси кроз Православље, једно, а историјски имамо потврду њене помоћи. Не само у великим ратовима, већ и у новијој историји. Русија брани изворни Дејтонски споразум и Републику Српску, спријечила је усвајање Енглеског приједлога резолуције о геноциду у Сребреници у СБУН, чини живом резолуцију 1244 УН и тако појачава чињеницу да је јужна аутономна покрајина КиМ саставни дио Србије, па све до најновије хуманитарне помоћи. Понашање Русије у вријеме НАТО агресије на Србију и Црну Гору 1999, било је можда и најбоље у датим околностима, када је наш противник био на врхунцу моћи и када би свака ескалација сукоба, па таман када би ми на крају изашли као побједници, донијела веће жртве и штету од користи...

А овако, кроз један процес остварићемо циљ и када је у питању КиМ, са неупоредиво мање жртава... Али то је друга тема.

Русија шаљући хуманитарну помоћ, не само Републици Српској, већ и другим државама, не уцјењује, нити има скривене намјере, нити жели изнуђене поступке и потезе. Она једноставно хоће да помогне. А нормално је да она страна којој се помаже, зна ону народну пословицу „Добро се добрим враћа“. И зато опет, Спасибо Русијо.

Бања Лука, 10.04.2020.        

Предсједник СНП – Избор је наш

Чанковић Дане

Број прегледа:
hit counters free

Новости