5/8/2019 8:46
Online Counter

Градоначелник Kнина Марко Јелић изјавио је да се редовно моли за све Србе страдале у "Олуји" и да ће то чинити и када не буде на функцији. Јелић је за Српски телеграф рекао да има посебну емпатију према свакој особи погођеној ратним збивањима, као и да су најизраженији осећаји за невине жртве, без обзира о коме се радило.

"Пракса градске управе којој сам на челу, али и већине суграђана је да се жртвама даје пијетет. То чиним редовно и чинићу и кад не будем на позицији, ја лично и у својим молитвама", рекао је Јелић.

Према последњем попису, рекао је Јелић, у Kнину је живело 3.000 до 3.500 српског становништва, односно око 23 одсто, док је пре рата у Kнину српско становништво било већинско и чинило је око 91 одсто укупног броја становника.

Говорећи о томе што се, од када је позвао Србе да се враћају у Kнин, нашао на удару хрватске деснице и неоусташа, Јелић каже да у Хрватској постоје десне политичке структуре које у политичком животу државе немају никакав значај и да за њих нико не би знао да им се не посвећује медијска пажња.

"Лично, увек радим по својој савести и хришћанском науку, те ме не забрињавају напади оних који се не потписују испод својих изјава и чланака. То говори пуно о њиховој храбрости и части", рекао је Јелић.

Он подсећа да је прошле године предложио Влади Србије да се кроз конкретне активности укључи у опстанак Срба на тим просторима, пре свега изградњу старачког дома у Kнину.

"Просечна старост припадника српског народа у Хрватској је 68 година и из тог податка је јасно да имају потребу управо за изградњом капацитета за бригу о старијим особама. Тиме би дошло до побољшања квалитета живота припадника српске заједнице. На жалост, за ту моју иницијативу није било до сада никаквог одговора", рекао је Јелић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости