7/10/2022 15:45
Online Counter

Част ми је што сам носилац Светосавске српске листе која на предстојеће градске изборе у Подгорици излази да исприча истину, односно другачију причу од осталих учесника изборног процеса, јер вјерујемо да ставове народа Црне Горе не одражава оно што саопштавају актуелне парламентарне странке.

Зашто излазимо на ове изборе и зашто излазимо самостално?

Зато што смо о коалицији преговарали са скоро свим учесницима политичке сцене које гласају Срби. Нико од њих није одржао дату ријеч, поводом било ког дијела разговора или договора и зато што су сви искључиво гледали ускопартијски интерес. Уосталом, о томе како смо и са киме преговарали, имамо и материјалне доказе, које ћемо презентовати током изборне кампање.

Излазимо на ове изборе и зато што је 30. августа 2020. године народу обећано окретање ка Русији од стране оних који су побиједили на изборима. Умјесто тога, добили смо заклињање најрадикалнијих тзв. проруских странака да ће на двије године замрзнути одлуку о укидању санкција Русији. Шта смо ми за то вријеме урадили? Ми смо прикупили 6.000 потписа грађана који траже укидање санкција Русији и ускоро их упућујемо у скупштинску процедуру.

Излазимо на ове изборе и зато што је 30. августа 2020. године народу обећан излазак из НАТО пакта. Ко то данас помиње? Сви се заклињу на снажење НАТО интеграција, ни један посланик не смије да зуцне о изласку из НАТО пакта.

30. августа 2020. године обећано је повлачење одлуке о признању лажне државе Косово. Шта се десило у међувремену? Они који заступају ставове званичног режима из Београда у Црној Гори такође се куну да неће повући одлуку о признању лажне државе Косово, да не би били неприхватљиви другим учесницима политичког процеса и да би могли да се некако укрцају у Владу Црне Горе. Шта ми радимо, тим поводом? Ми ускоро почињемо процес прикупљања потписа грађана за укидање признања лажне државе Косово и очекујемо подршку од сваког грађанина Црне Горе који се за то залаже.

30. августа 2020. године, обећано је да ће се српски језик вратити у правни поредак у Црној Гори. Не да се није вратио, него нико није ни поменуо могућност повратка српског језика. Вјероватно нису имала времена да врате српски језик јер су били заузети рушењем професора Здравка Кривокапића.

Управо из свих наведених разлога, ми излазимо на ове изборе, тражећи подршку грађана, без намјере да било када погазимо ријеч. Ми ћемо да спроведемо све обећано у дјело, све оно што калкуланти од 30. августа нису смјели да спроведу.

мр Мирко Рмандић, носилац

СВЕТОСАВСКА СРПСКА ЛИСТА - Саберимо се за Немањин град

Број прегледа:
hit counters free

Новости