28/8/2020 18:24
Online Counter

Када је 14. јуна 1948. године завршен британски мандат проглашена је држава Израел.

Истог дана на московском аеродрому Домодедово, зауставља полицајац Јеврејина који носи бисту Јосифа Висарионовича Стаљина и пита га: "Шта је ово друже?"

Јеврејин му одговара: "Господине, не каже се шта је ово, него ко је ово?! Ово је мој духовни отац и спаситељ кога носим у нову домовину Израел да га ставим у дневној соби како бих му се клањао и благосиљао га сваког дана до краја мог живота." Руски полицајац задовољно враћа Јеврејину документа и каже му:" Друже, нека вам је срећан пут у вашу нову домовину."

На аеродрому у Тел Авиву Јеврејина зауставља јеврејски полицајац и пита га: "Добар дан господине, шта је ово?" Јеврејин му одговара: "Господине не каже се шта је ово, него ко је ово?! Ово је Јосиф Висарионович Стаљин, јеврејски непријатељ и крвник, који ме је протјерао из моје постојбине у моју нову домовину Израел. Ставићу га у дневну собу, како бих га свакодневно пљувао и проклињао до краја мог живота." Јеврејски полицајац враћа Јеврејину документа и каже му: "Добро дошли у вашу нову домовину."

Јеврејин долази у нови дом, и док се распрема, син га пита:" Тата, ко је ово?" Јеврејин му одговара: "Сине, не каже се ко је ово, него шта је ово?! Ово је двадесетчетворокаратна статуа коју ћемо продати и од које ћемо живјети у новој домовини."

Епилог приче: Остаје нам само да видимо ко ће 30. августа 2020. године са "златном статуом" Мила Ђукановића полетјети, на пут без повратка, из Подгорице, од које ће у новој ''домовини'' живјети до краја свог живота?!

Број прегледа:
hit counters free

Новости