6/1/2020 9:10
Online Counter

Српска православна црква се дистанцира од изјава опозиционих лидера да циљ простеста није повлачење Закона о слободи вјероисповијести. Дан раније, Андрија Мандић је за ТВ Прва казао да ''циљ није само повлачење Закона о слободи вјероисповијети, него и техничка влада''.

То је, како је рекао свештеник Српске православне цркве Гојко Перовић, једини захтјев који имају.

"Никаква техничка влада, никакви политички циљеви не могу се везати за протесте и молитвене скупове вјерника", казао је Перовић за ТВ Прва.

Политичари, сматра Перовић, имају легитиман простор да трагају за својим циљевима, невезано за протесте које организује СПЦ.

Одговорајући на питање како ће се СПЦ поставити, с обзиром на то да се практично нашла у позицији између двије ватре (с једне стране је инсистирање државе да се спроведе закон, а са друге опозиција која у протестима види властите циљеве), Перовић каже да цркву интересује само једно.

"Црква ће скупом својих вјерника инсистирати да се закон о слободи вјероисповијести или повуче, или исправи. Св остало нас не интересује. Да ли ће Влада бити спремна на дијалог, да ли ће се опозиција укључити да помогне тај дијалог, то су ствари на које не утичемо",  поручио је Перовић.

Црква је, каже, преузела пуну одговорност за скупове које организује.

Број прегледа:
hit counters free

Новости