1/12/2019 18:53
Online Counter

Ових дана Влада Црне Горе, под руководством премијера Душка Марковића, на сва звона истиче "успјехе" које је постигла у претходне три године. Нажалост, а то и грађани најбоље виде и осјећају, мало је стварних помака напријед којима се власт може похвалити.

Да ли као успјех треба истицати то што су минимална зарада и пензија у Црној Гори до скоро биле најниже у региону, а просјечна плата је већ годинама на истом нивоу? Можда је успјех то што већ дуго имамо галопирајући јавни дуг који све више оптерећује наше грађане и на који упорно упозоравају међународне финансијске институције?

Наша омладина буквално бјежи из државе у потрази за послом и кровом над главом, док је број љекара и другог медицинског особља који напушта Црну Гору почео да се мјери стотинама. О просвјетним радницима, који мјесецима преговарају са Владом о повећању зарада и задовољавају се мрвицама које им она пружа, не треба посебно говорити.

Најрањивије категорије становништва сваким даном су у све горем положају, док функционери не могу да се опредијеле да ли од државних, тј. пара грађана желе да добију стан, кредит или обоје.

Због корупције, в.д. стања у Врховном државном тужилаштву, спорног трећег мандата Весне Меденице, афера "Kоверта" и "Станови", стања Таре и ситуације око Сињајевине, европски пут Црне Горе је доведен у питање, последње поглавље још није отворено, а за седам и по година преговора само три су привремено затворена.

Док грађани једва састављају крај с крајем, општинске власти размишљају како да нам поскупе воду и остале комуналије, а онда, у сусрет изборној години, од тог плана "великодушно" одустају наводно водећи рачуна о добру грађана.

Социјалистичка народна партија поручује Влади Црне Горе да нема ништа за похвалу у њеном раду, да је јаз између шачице богатих и привилегованих и огромне већине сиромашних и обесправљених превелики да би се могао прикрити јефтином реториком, те да је крајње вријеме да почне да спроводи оно због чега је добила повјерење. Тога су све више свјесни и наши грађани, који ће знати на изборима да казне власт за овако неодговорну и неозбиљну политику.

Број прегледа:
hit counters free

Новости