6/12/2019 17:45
Online Counter

Социјалистичка народна партија Црне Горе, као једна од најстаријих на овдашњој политичкој сцени, упозорава господу из власти да оно што су намјерили чинити са најстаријом и најутицајнијом институцијом у држави – Црквом, није добро јер изазива још јаче подјеле у већ подијељеном друштву.

Подсјетићемо само да свака анкета, па и она коју сами наруче и по којој имају највиши проценат гласова, говори да највише повјерења грађани имају у Митрополију црногорско-приморску и Митрополита Амфилохија. Подсјетићемо их и на историју коју су сви учили из истих књига у она давна времена, да је црква увијек била одвојена од државе али да јој се знало мјесто и била је поштована и цијењена, чак и у вријеме комунизма.

Навикли смо да властодршци у Црној Гори, кад год немају оправдања за лошу економску политику којом су грађане довели готово до руба сиромаштва, покрену причу око цркве и црквених питања, црквене имовине и осталог. А кад крену у причу око цркве, знамо да се нека невоља спрема. Овога пута су загазили најдубље до сада и то заиста не слути на добро, али и са ове друге, народне стране. Ваљда су свјесни да се против свог народа не може, да то никоме није пошло за руком и увијек му се о главу обило.

Закон о слободи вјероисповијести мора бити прерађен, дорађен и прилагођен свакој вјери. И још нешто, отето је проклето, ако су заборавили. Нека се не петљају у нешто што им ни по ком основу не припада.

Социјалистичка народна партија Црне Горе, као грађанска партија, поштује вољу народа који највише повјерења и поштовања има према Митрополији црногорско-приморској. Његошевска Црна Гора, залога је за будућност новим генерацијама а поштовање вјере и традиције нешто што не смије престати.

Број прегледа:
hit counters free

Новости