12/12/2019 15:55
Online Counter

Податак да се у последњих четири године десило деведесет напада на здравствене раднике у Црној Гори, а да су у задње двије године они знатно учесталији, најблаже речено је забрињавајући.

Поред лоших услова у којима наши љекари и медицинске сестре раде, неријетко се дешава да буду предмет напада пацијената или њихове родбине, којима управо покушавају да изађу у сусрет.

Kао да им нису довољне мизерне плате, размишљања како да преживе мјесец и планови да напусте државу у потрази за бољим послом у иностранству, здравствени радници морају да брину и да ли ће на свом радном мјесту бити нападнути. У таквим условима немогуће је посветити се овако стресном послу на прави начин и пружити квалитетну здравствену услугу грађанима.

Социјалистичка народна партија позива надлежне у Министарству здравља да обезбиједе све услове да наши љекари и остали здравствени радници буду безбједни на својим радним мјестима, да могу слободно и без пријетњи и притисака да обављају свој посао јер ће само на тај начин и наши суграђани из здравствених установа излазити збринути и задовољни услугом.

Број прегледа:
hit counters free

Новости