21/12/2019 20:30
Online Counter

Данас је у Никшићу, испред Саборног храма Св. Василија Острошког, организован велики црквено-народни сабор са којег је власти у Црној Гори упућена јасна порука да Митрополија црногорско-приморска и вјерни народ неће дозволити отимање храмова, манастира и светиња, које је предвиђено Предлогом закона о слободи вјероисповијести и правном положају вјерских заједница.

СНП ЦГ придружио се свом народу и свештенству Митрополије, па су сви чланови Главног одбора, општинских одбора, као и бројни симпатизери СНП-а из свих градова Црне Горе својим присуством увеличали овај историјски догађај.

Након Сабора, СНП је уприличио новогодишњи коктел за чланове општинских одбора Никшић, Плужине, Шавник и Kолашин, као и за чланове ГО и остале госте.

Предсједник Владимир Јоковић рекао је да ће СНП увијек бити уз свој народ, а посебно у тренуцима када се брани оно што је од суштинске важности за све нас. Он је, поводом наступајућих новогодишњих и божићних празника, окупљенима пожелио добро здравље, мир, успјех и породичну срећу.

СНП ЦГ још једном позива власт да добро извага да ли ће истрајати у намјери да усвоји спорни Предлог закона и да ли јој се исплати да ризикује сукоб са Богом, Светим Василијем Острошким и вјерним народом. Сигурно је да ми нећемо одступити од одлуке да одбранимо оно што нам је најсветије јер то дугујемо својим прецима и потомцима.

Број прегледа:
hit counters free

Новости