23/3/2020 14:01
Online Counter

Социјалистичка народна партија Црне Горе је свјесна тежине времена кроз које пролази наша држава, и већ смо јасно ставили до знања да ћемо крајње одговорно одговорити свим изазовима које намеће актуелни тренутак и опасност у виду короне вируса.

Међутим, не можемо да не примијетимо да и у оваквој, изузетно сложеној и озбиљној ситуацији, министар просвјете наше државе на један врло перфидан начин обмањује јавност, упорно подвлачећи да ће се, у оквиру пројекта “Учи дома”, настава изводити за црногорски језик.

На овај начин ресорни министар крши Устав своје државе, обмањује јавност и дискриминише све оне који говоре другим, конкретно српским језиком, а у складу са самим називом предмета и могућностима, које Устав и закони дозвољавају.

Социјалистичка народна партија још једном позива на исправку поменуте, нечије опасне намјера и да се у распореду активности наставни предмет назове својим правим именом. Такође, молимо све субјекте у ланцу одговорности да се понашају у складу са бременом опасности, кроз које пролазимо скупа са нашим грађанима.

Медијски центар СНП ЦГ

Број прегледа:
hit counters free

Новости