23/11/2019 17:43
Online Counter

Информација која се појавила у медијима да су три амбасадора Црне Горе платила казну коју је суд изрекао Мирни Никчевић, бившој службеници у амбасади Црне Горе у Анкари, а поводом њених срамних квалификација на рачун вјерника Митрополије црногорско-приморске окупљених на Тројчинданском сабору, непријатно је изненадила све слободномислеће људе у нашој земљи.

Наиме, поменута госпођа се на свом фејсбук профилу похвалила да су јој казну за говор мржње платили Небојша Kалуђеровић, амбасадор Црне Горе у САД, Миодраг Влаховић, амбасадор Црне Горе у Ватикану, и Жељко Перовић, амбасадор Црне Горе у Аустрији.

С обзиром да су амбасадори изјавили да на овај начин помажу самохраној мајци и држави Црној Гори од константних напада на њену историју, културу и идентитет, СНП ЦГ их позива да кажу да ли овим актом подржавају Никчевићкино мишљење о већинском православном становништву Црне Горе због којег је и осуђена, те да ли сматрају да је коректно да новац којим их плаћају грађани троше на помагање особе која је због свог понашања склоњена из дипломатске службе и која наставља да вријеђа и провоцира вјерни народ Црне Горе.

Напомињемо да би господа амбасадори требало да буду представници свих грађана, а не политички поданици и, по правилу дипломатске службе, не би смјели да се уплићу у дневну политику. Очигледно, ту лекцију нису савладали.

На крају, воља је амбасадора коме ће уплаћивати новац, али када се из политичких и наводно патриотских разлога помаже госпођи Никчевић, треба се запитати зашто се раније нису сјетили да у Црној Гори има много самохраних мајки и угрожених породица којима је помоћ неопходнија.

Број прегледа:
hit counters free

Новости