5/12/2019 21:14
Online Counter

Недавно усвојеним Предлогом буџета за 2020. годину за потребе Министарства вањских послова предвиђено је 19.446.410 еура.

Највећи дио тог износа, скоро петнаест милиона, биће усмјерен на рад дипломатско-конзуларних представништава, а од тога ће чак 6.295.896 еура отићи на бруто зараде и доприносе запослених у њима.

Социјалистичка народна партија сматра да свака држава мора водити рачуна о начину свог представљања у иностранству, а посебно о људима који обављају тај важан посао.

Међутим, намеће се питање да ли су наше дипломате свјесне своје одговорности, значаја који носи свака изговорена ријеч и чињенице да тамо не представљају себе, већ грађане Црне Горе који их за то итекако плаћају.

Ако се подсјетимо недавног иступа тројице амбасадора који су нашли за сходно да бране особу оптужену за говор мржње, а коју су такође као дипломату до скоро плаћали грађани, остаје да се надамо да наш дипломатски апарат није састављен искључиво од оваквих појединаца и да ће остали дипломатско-конзуларни представници оправдати овако високо издвајање из буџета за њихов рад.

Број прегледа:
hit counters free

Новости