14/11/2019 14:47
Online Counter

Страсти око евентуалног учешћа врховног државног тужиоца Ивице Станковића у корупционашким аферама још се нису смириле, а већ имамо нови скандал у којем се доводи у питање кредибилитет лидера Социјалдемократа Ивана Брајовића да и даље води највиши законодавни дом у држави.

Наиме, прије неколико дана пажња јавности је усмјерена на аферу у којој је главни актер први човјек Скупштине Црне Горе. Специјално државно тужилаштво је обзнанило да су у том органу формирани списи предмета и да је у току извиђај поводом трансакција предсједника Скупштине, односно да се испитује да ли је одбјегли бизнисмен Душко Kнежевић отписао дуг од најмање 50.000 еура са Брајовићеве риволвинг картице.

Наравно, по њему, у цијелој причи нема ништа спорно и он потпуно ноншалантно позива институције да утврде да ли постоји његова одговорност у овом случају.

Умјесто што апелује на заробљено црногорско правосуђе да покрене потребне радње, СНП ЦГ позива Брајовића да се повуче и остави слободу истражним органима да раде свој посао. То је устаљена пракса у развијеним демократијама и само на тај начин Брајовић може скинути сумњу са себе и љагу са једне од најважнијих институција у држави. Но, сасвим смо сигурни да ће се Брајовић водити примјером Ивице Станковића, па ће се ова агонија, као и бројне друге, наставити у недоглед.

Социјалистичка народна партија Црне Горе

Број прегледа:
hit counters free

Новости