3/1/2020 19:13
Online Counter

Владимир Јоковић, предсједник СНП ЦГ

Ми у СНП-у поздрављамо долазак предсједника Србије Александра Вучића за Бадњи дан на сјевер Црне Горе јер  је то дан мира, праштања и братске слоге и љубави.

Предсједник Србије не долази да дијели људе, да оствари политичке поене, ни да допринесе политичким подјелама код нас, већ долази да потврди јединство нашег народа у свим питањима, а нарочито у питањима очувања наших светиња, али и да дâ подршку вјерницима Српске православне цркве, односно Митрополије црногорско-приморске и других епархија код нас, били они Срби или Црногорци.

Ових дана по црногорским градовима устао је народ у одбрану светиња. Устао је народ, заједно Срби и Црногорци, да кажу НЕ накарадном закону о тзв. слободи вјероисповјести. Мирно и достојанствено на молебанима и литијама вјерни народ показује гдје је права и исконска Црна Гора.

Господин Вучић ће доћи да дâ подршку јединој канонској, признатој православној цркви у Црној Гори и Митрополији црногорско-приморској, најстаријој и најпоштованијој институцији код нас, али и вјерном народу који истрајава у свом науму одбране прађедовског аманета. С друге стране, сваки одговорни државник, да је среће, би у оваквим сложеним политичким приликама које изазивају деобе, био уз свој народ.

Ми се захваљујемо свима у региону који су на братски и искрени начин дали подршку народу који брани своје светиње, али смо и против било каквог скрнављења симбола било које земље, јер наша Црна Гора није прћија овог режима и властодржаца у њој, већ свих нас, њених грађана.

Стога, у разум се, црногорски властодршци, па после Божића, позовите Митрополита, сједните са њим и осталим епископима у Црној Гори, повуците антиуставни и дискриминаторски закон. Направите темељни договор по овом питању, како би се прешло на рјешавање круцијалних економско-социјалних питања и омогућио овом народу живот достојан човјека.

Не дијелите народ и у времену предстојећих благих дана и након тога покажите одговорност и поштовање према народном духу и традицији.

Број прегледа:
hit counters free

Новости