26/11/2019 11:49
Online Counter

Амбасадори Миодраг Влаховић, Небојша Kалуђеровић и Жељко Перовић позвани су на разговор у Министарство вањских послова, након чега ће овај ресор донијети одлуку о даљим корацима, у складу са уобичајеном праксом и Законом о вањским пословима.

“Министарство вањских послова није, ни на који начин, у било ком тренутку, било упознато са ставовима тројице амбасадора изнесеним у њиховом заједничком јавном оглашавању, нити су изречени ставови били предмет консултација у оквиру МВП, што је супротно доброј пракси и свим познатим узусима сваке озбиљне, професионалне и одговорне дипломатије”, саопштили су из овог ресора.

Они истичу, да сви и све дипломате, а посебно они најискуснији и на најважнијим мјестима и у МВП и у дипломатско-конзуларној мрежи, морају бити свјесни да овај позив, и у професионалној и у личној равни, подразумијева одговорност, озбиљност и поштовање државе, свих њених институција, свих њених политика и свих њених грађана, без изузетка.

“Простор за импровизације, личне ставове и личне судове на јавној сцени, ако и када га има, мора бити коришћен уз крајњу одговорност и деликатност, што је, у овом случају, изостало. Свако јавно иступање црногорских дипломата мора бити утемељено на основном начелу заштите интереса и угледа државе Црне Горе, њених органа и институција, али и на вриједностима њеног грађанског устројства”, јасни су у Министарству.

Подсјетимо амбасадори су платили казну изречену суспендованој службеници Министарства вањских послова Мирни Никчевић, те саопштили су да је лако казнити Никчевићеву, али да је тешко трпјети и ћутати на непоштовање и угрожавање Црне Горе и затирање свега црногорског.

Број прегледа:
hit counters free

Новости