23/11/2019 8:51
Online Counter

Предсједник Црне Горе и лидер Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић, један је од налогодаваца тројици амбасадора да плате новчану казну доскорашњој савјетници у амбасади у Анкари Мирни Никчевић, сазнаје портал Српско уједињење. Према нашим поузданим информацијама, тројица амбасадора консултовали су Ђукановића и министра спољних послова Црне Горе Срђана Дармановића поводом могућности да плате казну за Мирну Никчевић. Извор портала Српско уједињење тврди да је једини одговор који су добили био: ''Обавезно!''

Подсјетимо, новчана казна Мирни Никчевић је изречена због вријеђања вјерника Српске православне цркве у Црној Гори.

Никчевић је обавијестила јавност о томе да ће Миодраг Влаховић, Небојша Kалуђеровић и Жељко Перовић ''покрити трошкове јер на тај начин желе изразити свој став поводом читаве ситуације, који је јаван''. Влаховић је амбасадор Црне Горе при Светој Столици и Сувереном Витешком Малтешком реду и бивши министар спољних послова Црне Горе. Kалуђеровић је амбасадор Црне Горе у Сједињеним Америчким Државама и, такође, бивши министар спољних послова Црне Горе. Перовић је амбасадор Црне Горе у Аустрији, бивши конзул у Сједињеним Америчким Државама и бивши помоћник министра спољних послова Црне Горе.

Интересантно је да Никчевић и даље провоцира припаднике српске заједнице у Црној Гори, па поново патетично ''захваљује Црногорцима и Црногоркама''.

— Хвала што сте издајницима показали да смо сложни и уједињени кад се ради о било коме од нас, навела је Никчевић на ФБ профилу.

Портал Српско уједињење сазнаје да су тројица амбасадора ''добровољаца'' о плаћању новчане казне за Мирну Никчевић прво разговарали са министром Срђаном Дармановићем, те да је он изразио став да ''Мирни, свакако, треба помоћи''.

Против Никчевићеве је покренут прекршајни поступак након што је на свом Фејсбук профилу вријеђала вјернике СПЦ, који су се окупили на Тројичиндански сабор испред храма Христовог васкрсења у Подгорици.

Никчевићева је, расправљајући на Фејсбуку о Тројичинданском сабору, између осталог, написала да би запалила тај храм и "сва говеда тамо".

Судија подгоричког Суда за прекршаје Соња Пепељак донијела је решење којим се суспендованој службеници Министарства спољних послова Црне Горе Мирни Никчевић налаже да плати новчану казну од 600 евра због објава на Фејсбуку.

Изјаснили се и амбасадори

— Kада би се за сваку увреду, омаловажавање, ниподаштавање, пријетње и нападе, говор мржње и националистичке поруке и позиве (са многобројних приватних, партијских, институционалних, званичних и незваничних, “духовних” и световних адреса у нашој Црној Гори), којима се негира све црногорско и сама држава Црна Гора, наша историја, култура, језик, црква, наша традиција, историјско памћење и само наше постојање и када се, дакле, удара — циљано, смишљено, мучки, оркестрирано и организовано — на Црну Гору, па, самим тим, на све који живе у Црној Гори — наплаћивао и десети дио овога што Мирна Никчевић треба да плати, много би се новца сакупило за црногорски буџет. Био би то стални и издашни извор прихода за нашу једину државу! Лако је казнити Мирну Никчевић, а тешко је трпјети и ћутати на непоштовање и угрожавање Црне Горе и затирање свега црногорског, кажу амбасадори, чиме су директно подржали ставове које је Никчевић изнијела у више наврата.

Број прегледа:
hit counters free

Новости