24/10/2019 22:51
Online Counter

Састанак премијера Душка Марковића са представницима Жељезничког превоза Црне Горе одржаће се у петак, у згради Владе Црне Горе, сазнаје портал Српско уједињење. Ради се о наставку дијалога који је у  уторак одложен због обавеза првог човјека црногорске извршне власти. Прошлог петка одржан је први састанак са циљем изналажења решења за велике проблеме ЖПЦГ.

Преговори су започели код министара саобраћаја и поморства Османа Нурковића. Присуствовали су помоћник министра саобраћаја Милан Банковић, предсједник Одбора директора Елдин Муцевић, извршни директор Ненад Бабић и представници два репрезентативна синдиката.

Чиновници Министарства су захтијевали да викенд буде радан за менаџмент ЖПЦГ, потврђено је порталу Српско уједињење.

''И збиља је тако било. Представници менаџмента су том приликом урадили нову систематизацију радних мјеста са знатним смањењем бројa радника, све у циљу спашавања предузећа и избјегавања блокаде рачуна и увођења стечаја'', каже један од наших саговорника.

Субота и недјеља искоришћене су за рад манаџмент тима, али, према нашим изворима, највећи број менаџера као да није свјестан ситуације у којој се фирма налази.

''Они нису показали већу озбиљност. Дио менаџмента тражио је чак повећање броја радника у њиховим матичним секторима'', причају наши саговорници. Имена појединаца из менаџмента су позната редакцији портала Српско уједињење.

Са друге стране, Одбор директора је засиједао у суботу и о свему томе је обавијештен од стране извршног директора.

''Увођењем стечаја у ЖПЦГ аутоматски се уводи стечај и у Жељезничко одржавање возних средстава (ЗОВС). То би и дефинитивно био фатални и завршни елемент коначног колапса у жељезничком систему'', закључује трећи саговорник портала Српско уједињење.

Број прегледа:
hit counters free

Новости