28/9/2019 12:11
Online Counter

Главни одбор Нове српске демократије одржаће се сјутра у Подгорици, у 12 сати, у просторијама Српске куће.

На сјутрашњој сједници ГО, Мандић ће тестирати расположење и посебно обратити пажњу на то ко је, евентуално, спреман да га брани ''до краја'' у времену пред нама. Очекује и једногласну подршку Главног одбора одлуци о искључењу Ђорђија Вујовића из странке, потврђује наш извор из Извршног одбора НСД. Вујовић је, иначе, одборник Нове у Будви који се са Мандићем јавно конфронтирао због саопштења којим су из централе у Подгорици нападнути његови суграђани из Црногорске. Његов долазак на сједницу Главног одбора је неизвјестан.

Засиједању Главног одбора претходила је сједница предсједништва, а члан овог страначког органа потврдио је порталу Српско уједињење да је Мандић на сједници заузео идентичне ставове које мјесецима уназад пропагира Горан Даниловић у вези формирања техничке Владе, те да је пакет Нове, за будуће преговоре са режимом, појачао идентитетским питањима како би нанио директну штету Демократама у раду Одбора за реформу изборног законодавства.

Саговорник портала Српско уједињење из предсједништва Нове констатовао је да Андрија Мандић очекује да ипак неће завршити иза решетака поводом пресуде у случају ''Државни удар''. На наше питање да дефинише разлоге који због којих Мандић и даље ''гаји наду'' да ће заобићи пресуду Сузане Мугоше, он ''из топа'' одговара:

''То му је обећао Душко Марковић у вријеме када је опозиција вјеровала да ће здраво крило ДПС-а, након низа афера које је покренуо Душко Кнежевић, направити неку врсту савеза са опозицијом или дијелом опозиције. Сада се надамо да се са Марковићевом фракцијом можемо договарати око техничке Владе која би, између осталог, гарантовала слободу Мандићу и Милану Кнежевићу, макар до завршетка редовних избора 2020. године'', тврди наш извор.

Иако ће Главни одбор сјутра да усвоји одлуке о ''уставним допунама и промјенама'', један од извора портала Српско уједињење из Нове саопштио је да је ова политичка структура спремна да тргује са тим високим захтјевима у замјену за техничку Владу и пролонгирање одслужења Мандићеве затворске казне. Такође истиче да не очекују ништа позитивно од Апелационог суда, осим у случају да фракција Душка Марковића потегне своје механизме у тој судској инстанци.

Иако је Славен Радуновић показао интересовање да замијени Андрију Мандића на позицији партијског лидера уколико ''војвода'' заврши у спушком затвору, по свему судећи тај сценарио се неће догодити. Мандић је у два наврата јасно саопштио да је његов став да је Емило Лабудовић оптимално техничко решење за партијског лидера у прелазном периоду, потврдио је порталу Српско уједињење извор из предсједништва Нове српске демократије.

Број прегледа:
hit counters free

Новости