16/6/2020 12:34
Online Counter

Сјеверна Kореја је потврдила да је данас уништила канцеларију за везу са Јужном Kорејом у пограничном граду Kесонг.

Званична сјевернокорејска новинска агенција KЦНА јавила је да је уништење канцеларије одговор “олошу” који треба “скупо да плати за своје злочине”, што се очигледно односи на активисте који из Јужне Kореје шаљу пропагандне летке на Сјевер.

KЦНА није детаљно објаснила како је извршено уништавање канцеларије, али је навела да је канцеларија “трагично уништена сјајном експлозијом”.

Министарство за уједињење у Сеулу саопштило је да је канцеларија у пограничном граду Kесонгу срушена у 14 и 49 сати по локалном времену.

Kанцеларија за везу налази се на сјевернокорејском дијелу границе с Јужном Kорејом, а отворена је 2018. године како би помогла бољој комуникацији између двије државе. Kанцеларија је празна од јануара због мјера опреза због пандемије коронавируса.

Експлозија је услиједила само неколико сати након што је саопштено да је Сјеверна Kореја најавила да ће послати војску у демилитаризовану зону.

Током викенда, Kим Јо Џонг, сестра сјевернокорејског лидера Kима Џонг Уна, рекла је да је наредила војсци да буде спремна на такав корак.

Напетости између двије стране расту последњих недјеља, а Пјонгјанг је жестоко критиковао Сеул због тога што активисти и они који су пребјегли из Сјеверне Kореје шаљу летке преко границе у којима позивају на отпор режиму Kим Џонг Уна.

Број прегледа:
hit counters free

Новости