20/8/2019 22:33
Online Counter

Тачно 100 дана након што је Европом одјекнула "афера Ибица" због које је пала аустријска влада, испливали су нови детаљи. Новинари Фредерик Обермајер и Бастиан Обермајер из "Зидојче цајтунга" откили су да је лидер аустријских десничара Хајнц Kристијан Штрахе током боравка у вили на Ибици говорио и о Жељку Ражнатовићу Аркану, а било је речи и о Ани Брнабић.

Новинари, који су и објавили у мају снимак разговора Штрахеа и Гуденуса са наводном руском богаташицом која им је нудила мито у вили на Ибици, написали су књигу о том случају. "Афера Ибица - Поглед из скандала" биће објављена крајем недеље, а до тада новинари су изнели неколико детаља који нису били позанти јавности.

О Аркану

Kако су аутори књиге навели у интервјуу за аустријски "Профил", Штрахе је рекао да је "Хрватска у целини срање", као и да је у Србији "веома популаран".

Такође, новинари, који су имали увид у 20 сати снимака које је забележило неколико камера, рекли су и да је Штрахе Жељка Ражнатовића Аркана назвао "кул типом" (немачки сленг " geiler Typ" који може да значи и "напаљени, лудило, згодан, забаван, сјајан момак"), док је Јоханес Гуденус, бивши потпредседник Штрахеове Слободарске партије (ФПО), српску премијерку Ану Брнабић назвао лезбејком. За сада нема више детаља о томе зашто је уопште и потегнута прича о Жељку Ражнатовићу Аркану, нити да ли је бивши вицеканцелар изнео још нешто о њему.

Број прегледа:
hit counters free

Новости