1/12/2019 11:43
Online Counter

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентране скупштине БиХ Никола Шпирић упозорио је оне који и даље покушавају да одгоде формирање власти у заједничким органима да ће тиме продубити кризу у БиХ, зауставити реформе, али и финансирање свих пројекат на нивоу БиХ у 2020. години.

"Неопходно је хитно завршити формирање власти у заједничким институцијама како би биле покренуте реформе које се неће моћи спроводити без усвојеног буџета, тим прије што се сједнице Фискалног савјета БиХ уопште не одржавају нити је разматран Глобални фискални оквир", указао је Шпирић.

Он је у изјави за Срну навео да привремено финансирање не може бити савезник на реформском путу, који је једина опција за економски развој, те да је због тога важно реализовати договор и одлуке чланова Предсједништва БиХ које се односе на именовање новог предсједавјућег Савјета министара и Програм реформи.

"Када говоримо о одлукама Предсједништва треба знати да једно без другога не иде. Само је реформски пут оно што нас све спаја и приближава цивилизованом свијету. То је заједнички садржалац за бољи живот, а не политичка какофонија која не може да нас држи заједно нити је било коме икада била од користи", истакао је Шпирић.

Он је нагласио да очекује мудрост и политичку зрелост како би се што прије завршио процес формирања власти на ниову БиХ и како би се приступило реализацији Програма реформи које је усвојило Предсједништво БиХ јер би свако одступање од тога продубило кризу у БиХ и створило нове подјеле и конфузије.

Број прегледа:
hit counters free

Новости