23/9/2019 19:54
Online Counter

Предсједнички кандидат на изборима у Хрватској Мирослав Шкоро рекао је, након предпромоције филма Јакова Седлара “3069”, који се бави суицидом хрватских бранитеља, како не може не запитати се “како је могуће да људи који су били побједници у рату, припадници побједничке војске, захваљујући политикама, у миру постају губитници”.

“Ово је филм који би требали сви погледати, забринути се и видјети што можемо учинити за хрватске бранитеље да престане тај тужни низ”, рекао је Мирослав Шкоро у Вуковару након што је одгледао филм Јакова Седлара. Додао је како би требало промислити због чега ти људи, који су били прихваћени као ослободитељи и хероји, одједном постају губитници које, како је рекао, није убио непријатељ, него је свему, како се чини, придонијела “та некаква несретна политика”.

“Мислим да тој политици, посебице у задњих 20 година, добрим дијелом на душу иду и суициди хрватских бранитеља”, оцијенио је, истичући да се такво стање може промијенити тако да се на бранитеље у јавности не гледа као на проблематичне особе, те да им се да заслужено признање за судјеловање у Домовинском рату. По његовим ријечима, када се младог човјека који је изашао из рата пошаље у мировину, а не осмисли му се живот, стварају се ситуације у којима почиње мислити о стварима о којима не би мислио да му је живот осмишљен.

Новинаре је занимао и Шкорин коментар изјаве предсједника Србије Александра Вучића, који му је након његове изјаве о улози Србије у Домовинском рату, поручио да би било корисније да предсједнички кандидати говоре о будућности умјесто о прошлости. Шкоро је рекао како се људи који немају чисту прошлост често позивају на будућност и у њу врло брзо желе стићи.

“Мислим да нема те будућности без чисте прошлости, што год господин Вучић говорио. Kада буде спреман доћи у ту будућност, ја ћу га тамо чекати с истим својим захтјевом”, рекао је предсједнички кандидат Мирослав Шкоро.

Н1

Број прегледа:
hit counters free

Новости