8/3/2020 10:22
Online Counter

Још један протест у организацији дела опозиције који у последњих неколико недеља носи назив „Грађански отпор”, одржан је у Београду.

Учесници су се као прошле суботе окупили на платоу код Филозофског факултета, са истом поруком – бојкот предстојећих парламентарних избора, али и јачање права жена.

Окупљени су овог пута шетали Македонском, Светогорском и Таковском улицом, до Републичке изборне комисије (РИК), где ће се одржати перформанс у виду фудбалске утакмице.

Окупљенима се обратила и активисткиња Аида Ћоровић, која је говорила и о женама и женским правима.

„Многе жене су данас жртве. Гласноговорница сам жена које су данас жртве, а ове поруке не треба говорити само на 8. март, већ сваког дана, о стопи незапослености, мобингу, како су мање плаћене од мушкараца”, казала је Ћоровићева, јавља Танјуг.

Према њеним речима, у Србији живи 150.000 самохраних мајки, а 80 одсто људи у Србији сматра да је за жену најважније да буде мајка.

„А у породицама, породичног насиља је све више. Србија није добила још родну равноправност”, рекла је Ћоровићева, поручивши свим грађанкама да се борба за људско достојанство наставља.

Ово је шести протест „Грађанског отпора”, након што се из његове организације повукао покрет „1 од 5 пет милиона”, који се одлучио на учешће на изборима.

Број прегледа:
hit counters free

Новости