25/3/2020 8:22
Online Counter

Синдикат доктора медицина упутио је писмо премијеру Марковићу у којем га упозорава да у систему здравства постоје проблеми који борбу против корона вируса могу додатно искомпликовати. Наиме, они скрећу пажњу на дефицит заштитне опреме, протокола, недостатак брисева, најлонских прекривача, те моле да им се омогући асистенција експерата из Kине који су се успјешно изборили са овом пошасти.

Док љекари муку муче са дефицитом маски и остале заштитне опреме, у медијима су се појавиле фотографије дјеце министра здравља Храповића са истима.

Заиста је жалосно и крајње неодговорно што смо здравствене раднике довели у ситуацију да раде са текстилним маскама, које је Свјетска здравствена организација окарактерисала као неефикасне, док се министрова дјеца фотографишу са маскама са највишим нивоима заштите.

Још један примјер неозбиљног односа према цијелој ситуацији дао је шеф Владине Службе за односе са јавношћу, господин Kусовац, који је ових дана на друштвеним мрежама дијелио „шаљиве“ пјесмице о вирусу корона. Наиме, у овим урадцима он пјева како га хвата језа када сретне Kинезе и Италијане.

Не само што је неозбиљно и непримјерено ситуацији у којој се налазимо, него се поставља и питање како наши партнери и пријатељи из Kине и Италије гледају на овакве пошалице једног Владиног функционера. Посебно из разлога што се зна да су држављани ових земаља највише пострадали у борби са вирусом.

Социјалистичка народна партија тражи од премијера Марковића да интервенише у овом случају и спријечи даље испаде шефа Владине Службе за односе са јавношћу и њему сличних, јер у овим тешким временима шалама оваквог типа нема мјеста.

Што се тиче захтјева Синдиката доктора медицине, сматрамо их апсолутно оправданим и истичемо да је овакав однос власти према здравственим радницима, који свакодневно сопствене животе доводе у опасност, крајње лицемјеран. Из тог разлога, позивамо министра здравља да предузме све што је у његовој моћи да опрема дође до оних којима је заиста потребна и да спријечи да било коме служи за забаву.

Само одговорним и озбиљним односом цијелог друштва, а посебно јавних функционера и њихових сродника можемо постићи нешто у борби са вирусом који односи жртве широм свијета. У том смислу, први корак мора бити појачана брига о здравственим радницима како би се избјегло њихово потенцијално заражавање и како би они могли све своје капацитете ставити у службу спашавања и лијечења грађана.

Медијски центар СНП ЦГ

Број прегледа:
hit counters free

Новости