21/3/2020 21:07
Online Counter

„Неумјесно је давати прогнозе колико ће дуго трајати епидемија вируса корона а садашње оштре,  предвидиве мјере у сузбијању, могу бити краткорочно примјењиве“ – истакао је данас предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић.

„Но на дуже стазе, додаје Шаровић, уколико овакво стање потраје, о чему ће оцјену ипак дати најмјеродавнији, нужно је ефикасније организовати инситуције, привреду и саме животне токове, да у таквом амбијенту функционишу и дају резултате“.

Шаровић истиче да ћемо у супротном, доживјети економски крах, што ће се  опет одразити на нашу способност као друштва да се ефикасно и у што краћем року одбранимо од епидемије.

„Разумијем због тога захтјеве привредних комора и привредника који траже рјешење за одржавање привредних активности, под условом да се на било који начин не угрозе здравствене мјере и ограничења, предузете ради спријечавања ширења вируса корона, као највећег приоритета друштва у овом тренутку“ – казао је Шровић.

„Пред нама је период паметних одлука – да сузбијемо ширење болести али и да организујемо нужне економске и животне токове од којих значајним дијелом и зависи успјех у одбрани од епидемије“ -закључио је предсједник СДС-а.

Сектор за  политику и медије

Број прегледа:
hit counters free

Новости